Summary

[Summary][bsummary]

Short Q&A

[Short Q&A][twocolumns]

The town by the Sea – Multiple choice Q&A


town by the sea, amitav ghosh


The Town by the Sea – Multiple choice Q&A
1. Who is the author of ‘The Town by the Sea’?
a. Amitav Ghosh b. Francis Bacon c. Virginia Woolf d. Edward O Wilson
2. The Town by the Sea is ______
a. An autobiography b. A biography c. An essay d. A novel
3. Meaning of the word “Tsunami”
a. Ocean b. Cyclone c.Tides d. Harbor Wave
4. Choose the books written by Amitav Ghosh.
a. The Circle of Reason, The Escapist, Cyclones b. The Calcutta Chromosome, Cyclones, Aakashra Isara c. The Circle of Reason, The Calcutta Chromosome, The Glass
Palace
d. The Escapist, Cyclones, Aakashra Isara
5.Which year did Amitav Ghosh receive Padma Shri?
a. 2008 b. 2007 c. 2009 d. 2006
6. Most of Amitav Ghosh’s works deal with ______?
a. Nature b. History c. Love d. Revenge
7. The second biggest Tsunami was recorded in _____
a. 26 December 2004 b. 25 December 2004 c. 23 December 2004 d. 24 December 2004
8. Why was Malacca in Andaman badly hit?
a. It has high elevations. b. It is a low-lying island. c. There was no satellite phone. d. It was close to the sea.
9. What did the Director’s wife teach?
a. English b. Hindi c. Maths d. Science
10. The director’s daughter was good at ______
a. Singing b. Dancing c. Swimming d. Painting



Answer Key
1. a 2. c 3. d 4. c 5. b 6. b 7. a 8. b 9. a 10. d
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :