Summary

[Summary][bsummary]

Short Q&A

[Short Q&A][twocolumns]

Eulogy for a hermit crab - MCQ

pattiann rogers



Eulogy for a hermit crab - MCQ
1. Who is the author of the poem, “Eulogy for a Hermit Crab”?
a. Krushangini b. Pattiann Rogers c.Barry Lopez d. Victor Cruz
2. What type of a poem is “Eulogy for a Hermit Crab”?
a. Autobiographical b. Elegy c. Dramatic monologue d. None of these
3. What does the word “Eulogy” mean?
a. A speech or piece of writing that praises someone b. Confused noise c. Saint d. Spiritual being
4. What does the poet say about the hermit crab?
a. Fearful animal b. A sorrowful animal c. Consistently brave d. A wicked creature
5. The crab manages to survive _____ conditions bravely.
a. Awkward b. Pathetic c. Hermitage d. Hostile
6. What does the first paragraph signify?
a. The obstacles faced by the crab in the sea b. Poet's tribute to the hermit crab c. Physical beauty of the hermit crab d. None of these
7. What is the physical beauty of a hermit crab?
a. Black shell and swinging antennae b. Yellow curve of its claws, black pea eyes and swinging antennae c. Orange curve of its claws, black pea eyes and its swinging antennae d. All of these
8. What does the poet convey at the end of the poem?
a. She considers it as an insignificant creature. b. She celebrates the physical beauty of the crab c. She mourns as well as praises the hermit crab and glorifies it.  d. Both ‘a’ and ‘b’
9. What does the poet mean by the word “Pistol shot collision”?
a. The shots from the gun. b. The crab colliding with the rock pieces c. The death of the crab d. All of these.
10. What is the message that the hermit crab conveys to us?
a. A sense of how challenges need to be overcome to survive in an unfavorable condition. b. To lead an insignificant life c. To be nervous and awkward d. A sense of fear.



Answers
1. B 2. B 3. A 4. C 5. D 6. A 7. C 8. C 9. B 10. A


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :