Summary

[Summary][bsummary]

Short Q&A

[Short Q&A][twocolumns]

Children in the woods - MCQ

children in the woods by barry lopez


Children in the woods - MCQ
1. Where did Barry Lopez spent his childhood?
a) Los Angeles b) San Fernanch c) New York d) Alaska
2. Who is the author of “Children in the woods”?
a) Philip Larkin b) Edward O Wilson c) Barry Lopez d) Victor Hernandez Cruz
3. Who said these “how remarkable children notice these
things”?
a) Mother b) Elderly women c) Father d) None of these
4. Where do Barry Lopez live?
a) Western Oregon b) Los Angeles c) San Fernando d) California
5. What did Lopez found in an alder thicket?
a) Raccoon's jaw b) Heron’s foot print c) Both a and b d) None of these
6. Who describes Lopez as ”the nation’s premier nature writer”?
a) Jimes b) san francisco chronicle c) Uirror d) None of these
7. How does Lopez defines himself?
a) A writer who travels b) The nation's premier nature poet c) Nature’s poet d) None of these
8. What does Lopez think whenever he walk with a child?
a) How to explain the object b) How to observe things c)How much he have seen disappear in his own life d) None of these
9. What was his profession until 1981?
a) Writer b) Painter c) Journalist d) Landscape Photographer
10. What was special for Lopez?
a) Trip to San Fernando b) Trip to Los Angeles c) Trip to Oregon d) None of these


Answer
1. B 2. C 3. B 4. A 5. A 6. B 7. A 8. C 9. D 10 A
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 comments :

  1. There is a mistake in the MCQ of Children in the Woods, question number 10. The right answer is B and not A. I hope you take care of that soon.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. The students will be able to check their UP Board Result for Class 12 via SMS also. The UP Board 12th Result 2021 would comprise the student's roll UP Intermediate Result 2021 Around 25 lakh students will be able to check their UP Board Result 2021 Class 12 for the UP 12th examination which will be conducted in April and May 2021.

    ReplyDelete