Summary

[Summary][bsummary]

Short Q&A

[Short Q&A][twocolumns]

Silent Spring - Multiple Choice Questions


silent spring by rachel carson


SILENT SPRING - MULTIPLE CHOICE QUESTIONS
1) Silent Spring is written by ______?
a) Barry Lopez b) Rachel Carson c) Krushangini d) Philip Larkin
2) Where is the imaginary town mentioned in  'Silent Spring' situated?
a) London city b) Salanda c) Heart of America d) Nenjamparambu
3) What is the country side famous for in 'Silent Spring'?
a) Birds b) Animals c) Trees d) None of these
4). Everywhere was a ______ of death?
a) Light b) Shadow c) Way d) None of these
5) What lay over the fields, woods and marsh?
a) Violence b) Voice c) both a and b d) Silence
6) Who survived only a few days in ‘Silent Spring’?
a) Chicks b) Kittens c) Piglets d) Puppies
7) Who no longer visited streams?
a) Anglers b) Migrants c) both a and b d) none of these
8) What is the color of granular powder mentioned in "silent spring"?
a) Yellow b) Blue c) Pink d) None of these
9) Which is Carson's widely applauded book?
a) The Sea around Us* b) The Edge of the Sea c) Under the Sea Wind d) Silent Spring
10) Rachel Carson's works led to the ban of _____?
a) Endosulphan b) DDT c) Red sun d) Hildan
11) "In nature nothing exists alone." Whose words are these?
a) Rachel Carson b) Krushangini c) Manoj Das d) Philip Larkin
12) Which was Rachel Carson's first article?
a) Under the Sea Wind b) Undersea c) The Sea around Us d) The Edge of the Sea
13) When did Rachel Carson die?
a) 1964 b) 1984 c) 1975 d) 1955
14) In which year was the book Silent Spring published?
a) 1964 b) 1962 c) 1977 d) 1952
15) Silent Spring inspired a grassroot environmental movement that led to the creation of the _____.
a) Green Belt b) U.S Environmental
Protection Agency
c) Green peace d) Green Council





ANSWERS
1. B 2. C 3. A 4. B 5. D 6. C 7. A 8. D 9. A 10. B 11. A 12. B 13. A 14. B 15. B
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :