Summary

[Summary][bsummary]

Short Q&A

[Short Q&A][twocolumns]

The hills - MCQ


“The Hills” by Manoj Das - MCQ


The hills - MCQ
1. Which is the hill mentioned as the background for the memorable experience in Jaidev’s life?
a. Salanda b. Wilson hills c. Ambanad Hills d. Khandala
2. Who is the major character in the story?
a. Jaidev b. Sajan Roy c. Sagar Chowdhury d. Raja
3. Who is Jaidev?
a. Contractor b. Clerk c. Lawyer d. Construction worker
4. To whom was Jaidev narrating the experience?
a. Sajan Roy b. Sajan Roy and Acharya c. Sajan Roy and his two partners d. Acharya
5. How was the hills of Salanda in Jaidev’s first visit?
a. Three in a row b. Hidden under thick forest c. Hidden d. Three in a row and lay hidden under a thick forest
6. How was the hills of Salanda on Jaidev's second visit?
a. Hidden under thick forest b. Denuded green cover by half c. No more green cover d. Green cover reduced a little
7. Who built the bungalow?
a. Manoj Das b. Raja c. Sagar Chowdhury d. Jaidev
8. What was in between the bungalow and hills?
a. Tree b. Pit c. Pond d. Lake
9. What attracted Jaidev in the darkness while sitting in the verandah?
a. Hills b. Darkness c. Hills in the lightning d. Lightning
10. Acharya said,” Never again shall I let the chap accompany me!” Why did he say so?
a. His chap destroyed the bungalow b. Because his chap Sagar was missing and it was not once c. His chap stole Acharya’s belongings d. His chap killed Jaidev
11. Who was Acharya referring to as chap?
a. Raja b. Sagar Chowdhary c. Jaidev d. Manoj Das



ANSWERS
1. A 2. A 3. C 4. C 5. D 6. B 7. B 8. D 9. C 10. B 11. B
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 comments :

  1. Gujarat Board releases GSEB SSC Syllabus on its official website. The GSEB syllabus is created in such a way that students will not only find their academics easy but also get logically benefitted in real-life scenarios. The syllabus is frequently updated with a better curriculum so that students can score better in the examinations conducted by the Gujarat Secondary and Higher Secondary Education Board. The GSEB SSC Syllabus will allow GSEB 10th Syllabus 2021-2022 the students to comprehend the weightage allotted to different chapters and units so that they can prepare a strategy on how to prepare the chapters accordingly. The Syllabus for GSEB Class 10 also discusses the question patterns, designs and formats; and the types of questions that would be asked from the various sections used in the exam papers. It also gives a better idea of the marks distribution in the paper.

    ReplyDelete
  2. NCERT English Sample Paper Class 5
    Class 5th Grade students who chose English as their First Language, Second Language or Third Language can download the NCERT English Sample Paper 2023 Class 5 with Answers designed for Hindi medium, NCERT English Sample Paper Class 5 English medium and other medium students. Every year the NCERT have designed and published the study and learning material based on the revised syllabus and curriculum.

    ReplyDelete